marți, 11 august 2009

Exportul legal de metal din Transnistria a scăzut de zece ori

Ministerul Reintegrării a remis un comunicat cu privire la activitatea economică în transnistria, în care se arată că în special exportul declarat de metale din Transnistria a scăzut dramatic în ultimele luni.

«În condiţiile crizei economice financiare
în activitatea comercială externă a agenţilor economici din regiunea transnistreană se conturează a tendinţă de micşorare lunară treptată a volumului exportului din regiunea transnistreană, arată Serviciul Vamal al RM.

Dacă în luna ianuarie 2009 volumul exportului a constituit 31,4 mil. dol.(media lunară a exportului producţiei în anul 2008 a fost 72,6 mil. dol.), atunci în luna aprilie a.c.volumul exportului s-a micşorat pînă la 20,8 mil. dol.

E necesar de menţionat că micşorarea volumului total al exportului din regiune este direct proporţional cu micşorarea volumului exportului producţiei metalurgice.

Dacă în luna ianuarie 2009 exportul producţiei menţionate a constituit 16 mil. dol. (media lunară a volumului exportului producţiei metalurgice în anul 2008 a constituit 44 mil. dol.), atunci în luna aprilie a.c. volumul exportului producţiei metalurgice a constituit 4 mil. dol.

Niciun comentariu: