miercuri, 26 august 2009

"Spiru Haret", pe lista universitatilor acreditate

Executivul a decis in sedinta de ieri, sa treaca Universitatea "Spiru Haret" pe lista unitatilor de invatamant acreditate, precizand clar specializarile si programele de studii acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu. Guvernul a hotarat, tot in sedinta de ieri, sa aloce suma de 1,5 milioane de lei
pentru finalizarea caselor
in care urmeaza sa fie stramutati localnicii de la Ocnele Mari care sunt afectati de prabusirea tavanului salinei, precum si pentru continuarea lucrarilor de prabusire controlata. Ioana Munteanu a precizat ca reprezentanti ai Corpului de control al primului-ministru se afla de ieri la Ocnele Mari, unde verifica respectarea cadrului legal in cazul acordarii de despagubiri persoanelor afectate.

Guvernul a mai adoptat si marirea bugetului Ministerului Sanatatii pentru programul de tratament medical al bolnavilor in strainatate care este in acest an de 19 milioane de lei, de doua ori mai ridicat decat suma acordata anul trecut, care a fost de 8,2 milioane de lei. De asemenea, Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Executivului, a anuntat ca a fost aprobat tratamentul in strainatate a opt persoane: un copil de cinci ani, sase persoane cu varste de pana in 30 de ani si o persoana de peste 50 de ani, majoritatea suferind de leucemie si avand nevoie de un transplant de maduva osoasa. Aceste ajutoare se ridica la 812.000 de euro si 145.000 de dolari, iar tratamentele vor fi facute in Israel, Germania, Austria si Belgia. Tot in domeniul sanatatii, membrii Cabinetului Boc au decis infiintarea programului national pentru combaterea pandemiei de gripa A/H1N1.

Niciun comentariu: