marți, 11 august 2009

Pionieratul lui Mircea Geoană

Mircea Geoană şi-a lansat ieri oficial candidatura la preşedinţia României, bucurându-se de sprijinul unei mulţimi de cravate roşii cum nu s-a mai văzut de pe vremea reprizelor silite de adulaţie ale pionierilor".

Plenara PSD-istă, care a înroşit după-amiază micile ecrane fixate pe televiziunile de ştiri aservite audienţei, a avut ca punct principal pe ordinea de zi lansarea la apă a candidaturii lui Mircea Geoană.

Liderul PSD le-a promis nu doar românilor, ci şi PDL-iştilor, că îi va scăpa de Traian Băsescu. Dacă, în primul caz, nu e foarte sigur că românii s-au decis că vor asta - sondajele, aşa cum sunt ele, indică altceva deocamdată -, în ceea ce-i priveşte pe democrat-liberali, aceştia chiar nu sunt incomodaţi de lesa de care pomeneşte Mircea Geoană, deşi, e drept, nu s-a făcut publică nicio cercetare în acest sens.

Discursul-pistol al proaspătului candidat a fost precedat de intervenţiile, la fel de agresive, ale marilor săi predecesori la conducerea celui mai important partid al stângii româneşti. Mai întâi a fost Adrian Năstase, cel care îşi manifestase anterior interesul pentru conducerea partidului în cazul în care Mircea Geoană va deveni preşedintele României (din păcate, funcţia a şi fost adjudecată, întrebaţi la domnu’ Vanghelie).

În faţa unei asistenţe care o concura, doar numeric, pe cea a sindicaliştilor care au defilat ieri pe străzile capitalei, Adrian Năstase a decretat că boala României este Traian Băsescu, extinzând astfel, la o scară naţională, boala personală - şi de înţeles, până la urmă - pe care o are faţă de cel care l-a învins la alegerile din 2004. Apoi, în calitate
de notoriu susţinător al necuvântătoarelor, cu precădere cele vânate, a deplâns faptul că până şi câinele Vasile de la sediul central al PDL ar putea ajunge consilier pentru securitate naţională.

Niciun comentariu: